V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.11.2013. - Opštinska boračka organizacija obilježila krsnu slavu
Ovo je prilika da još jednom oživimo sjećanje i odamo počast našim poginulim sugrađanima koji su dali živote za postojanje Republike Srpske prije svega, rekao je danas načelnik opštine Mile Zlojutro na obilježavanju krsne slave Opštinske boračke organizacije.
“Ovo je, takođe, prilika da se čestita krsna slava organizaciji koja je od opštih interesa i nije slučajno proglašena takvom. Mi imamo izuzetnu saradju sa Boračkom organizacijom i nema razloga da tako ne bude u budućnosti”, rekao je načelnik Zlojutro nakon pomena poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata i polaganja cvijeća ispred spomen-ploče u Spomen hramu “Sveta Petka”.
Dragoljub Ćibić predsjednik Opštinske boračke organizacije je naglasio da je boračka populacija sa svojim narodom graditelj ovog društva i sistema.
“Prije svega želim da čestitam slavu svim borcima, saborcima i kompletnoj boračkoj populaciji opštine Kozarska Dubica. Na ovaj dan se okupljamo i razmjenjujemo sjećanja na ranija dešavanja. Borci kako su umjeli da se ne podijele u ratnim sukobima treba da sačuvaju zajedništvo i sada kako bismo ostali čvrsti i jaki jer nam je duhovnost i nacionalna sabornost uvijek neophodna i to stalno moramo jačati”, rekao je Ćibić i podsjetio da se krsna slava Boračke organizacije obilježava od 1993. godine. U prisustvu boraca, porodica poginulih boraca i ostalih građana, pored predstavnika Opštinske boračke organizacije, cvijeće su položili načelnik opštine Mile Zlojutro i predsjednik SO Nebojša Milovčević, poslanik u NSRS Darko Banjac i delegat u Vijeću naroda RS Perica Bundalo, te predstavnici političkih partija.
Dragoljub Ćibić predsjednik Opštinske boračke organizacije je naglasio da je boračka populacija sa svojim narodom graditelj ovog društva i sistema.
“Prije svega želim da čestitam slavu svim borcima, saborcima i kompletnoj boračkoj populaciji opštine Kozarska Dubica. Na ovaj dan se okupljamo i razmjenjujemo sjećanja na ranija dešavanja. Borci kako su umjeli da se ne podijele u ratnim sukobima treba da sačuvaju zajedništvo i sada kako bismo ostali čvrsti i jaki jer nam je duhovnost i nacionalna sabornost uvijek neophodna i to stalno moramo jačati”, rekao je Ćibić i podsjetio da se krsna slava Boračke organizacije obilježava od 1993. godine.
On je rekao da je čuvanje države i svih njenih interesa, takođe, na boračkoj populaciji, te da trebaju da ostanu dinamični i aktivni u sferi društvenog života i daju svoj doprinos i sada kao u prošlom periodu.
Opština Kozarska Dubica je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu imala oko 6 500 učesnika rata, više od 2000 boraca prve kategorije, 614 ranjenih i 224 poginula borca.
Slavski ručak i lomljenje slavskog kolača upriličeno je u Svetosavskom domu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi