V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

22.11.2013. - Program održavanja vodoprivrednih objekata u realizaciji
Radovi na čišćenju vodoprivrednih objekata kako bi se stanovništvo i imovina opštine zaštitili u slučaju poplava su u toku, potvrđeno je u opštinskoj Administrativnoj službi.
“Vrši se čišćenje kanala, okrčivanje zaraslih površina i pročepljenje propusta kako ne bi došlo do zagušenja protoka vode i opasnosti od poplava”, rekla je Tanja Burić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.
Skupština opštine Kozarska Dubica je na protekloj redovnoj sjednici usvojila Program za održavanje vodoprivrednih obekata koji su u nadležnosti lokalne zajednice za period 2013. - 2014. godina.
“Ovaj vid održavanja se finansira iz sredstava koja opština dobija po osnovu naknade za vodoprivredu i stavke u tekućem budžetu, a obzirom da je priliv sredstava bio nešto sporiji od očekivanog, predviđena sredstva su tek sad operativna”, pojasnila je Burićeva.
Ona je naglasila da se pravovremenim uređenjem i održavanjem vodoprivrednih objekata, nasipa, kanala i crpniha srtanica obezbjeđuje sigurnost stanovništva i imovine od eventualnih poplava.
“Opština Kozarska Dubica je sa Javnom ustanovom “Vode Srpske”, odnosno Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske potpisala Memorandum u skladu sa projektom “Hitne pomoći i zaštite od poplava u Republici Srpskoj”. Ovim program predviđena je u narednoj godini na području opštine rekonstrukcija i izgradnja ukupno 12 objekata koji služe zaštiti od poplava”, rekla je Burićeva. Ona je pojasnila da je riječ o rekonstrukciji objekta i opreme u crpnoj stanici “Una”, izgradnji nasipa uz obodni kanal, rekonstrukciji gornjeg i donjeg obodnog kanala, popravci i poboljšanju crpne stanice „Glavinac” i popravljanju krune nasipa. “U procesu je završna faza izrade projektne dokumenacije koja će ubrzo biti dostavljena opštini. Mi imamo obavezu izdati građevinske dozvole i obezbijediti određene uslove u vezi ekspropijacije i otkupa zemljišta na mjestima gdje budu građeni novi i proširivani postojeći vodoprivredni objekti ”, pojasnila je Burićeva i dodala da važnost ovog projekta nije samo za grad nego i za poljoprivredne proizvođače i stanovnike, posebno one koji su u ranijem periodu bili ugrožni poplavama.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi