V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.02.2014. - Održana osma po redu manifestacija “Dani zime na Kozari”
Privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari" održana je proteklog vikenda, a na jučerašnjoj centralnoj manifestaciji ekipa Kozarske Dubice ponijela je titulu najboljeg takmičara u sportskim disciplinama.
Otvaranju "Dana zime na Kozari" prisustvovali su predstavnici opštine Kozarska Dubica, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hristić i ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić, te gradonačelnik Prijedora i načelnici više potkozarskih opština.
Ove delegacije su položile vijenaca na spomen obilježje žrtvama palim na Kozari, nakon čega je uslijedio takmičarski dio.
Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica koji je na manifestaciji prisustvovao sa predsjednikom i potpredsjednikom SO Nebojšom Milovčevićem i Nenadom Ličaninom rekao je da je ovo značajan događaj na kojem potkozarske opštine i gradovi mogu da pokažu svoje privredno-turističke potencijale, te učestvuju u zabavnim i sportskim takmičenjima.
“Našu opštinu su na osmoj po redu manifestaciji predstavljale sportske ekipe-učenici Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla”, Odred izviđača “Moštanica” koji je učestvovao u takmičenju pripremanja paprikaša, a domaće proizvode, vino, likere, rakiju, med i rukotvorine na štandu Turističke organizacije izložili su Seosko domaćinstvo “Banjac”, Porodično gazdinstvo “Drobnjak”, porodica Gajić i KUD “Knešpolje, koje je učestvovalo i u programu”, rekao je Zlojutro.
Manifestaciju je, takođe, posjetio SDS-ov poslanik u Narodnoj skupštini iz Kozarske Dubice Darko Banjac, koji je obišao takmičare i štandove na kojima su prezentovani domaći proizvodi. On je naglasio da pored privredno-turističkog ova planina ima poseban istorijski značaj za građane Potkozarja i šire.
Na Kozari je ovom priliko bilo više od 4.000 posjetilaca, a među takmičarima su bile ekipe iz Prijedora, Banjaluke, Kozarske Dubice, Maslovara, Gradiške, Oštre Luke, Kostajnice i Bijeljine.
Na 20-ak štandova bili su izloženi razni domaći proizvodi i rukotvorine, od vina, likera, rakije, preko meda i drugih pčelinjih proizvoda, do ručnih radova i suvenira iz svih krajeva Potkozarja.
“Danima zime na Kozari" su prethodili planinarski marš i ski-takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola.
Kako na Kozari juče nije bilo snijega, izostale su zimske igre, a sportske ekipe su se takmičile u trčanju parova vezanih nogu, gađanju piramide, navlačenju konopca, štafeti "tune" i trčanju u vrećama.
Tri najbolje plasirane sportske ekipe dobile su novčane nagrade od 250 KM, 150 KM i 100 KM dok su tri najbolja kuvara dobila poklon-pakete Udruženja "Promotur", prvi među njima kotlić, a svih devet gastro takmičarskih ekipa dobile su po stotinu maraka za nabavku namirnica.
Organizatori manifestacije su bili grad Prijedor i Turistička organizacija Prijedor, a suorganizatori turističke organizacije grada Banjaluka i opštine Kozarska Dubica, Gradiška, Oštra Luka i Nacionalni park "Kozara".
Pokrovitelji "Dana zime na Kozari 2014" bili su grad Prijedor, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpkse i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Srpske.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi