V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.02.2014. - Raspisan javni oglas o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta
Na osnovu Odluke koju su odbornici Skupštine opštine usvojili na januarskom zasjedanju raspisan je javni oglas o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pismenih ponuda.
Javni oglas je objavljen juče u dnevnom listu Press i na oglasnoj tabli Opštine Kozarska Dubica.
“Poljoprivrednici na raspolaganju imaju 857 hektara u katastarskim opštinama Klekovci, Donje Sreflije, Ličani, Bijakovac, Mlinarice, Međeđa, Demirovac, Draksenić, te dijelom u katastarskim opštinama Aginci i Međuvođe”, rekao je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Aleksandar Nikoletić.
On je pojasnio da se zahtjevi za dodjelu poljoprivrednog zemljišta podnose i popunjavaju narednih 30 dana u Odjeljenju za poljoprivredu svakim radnim danom od 8 do 15 časova.
“Uz jedan od identifikacionih dokumenata poljoprivrednici treba da prilože potvrdu o registraciji gazdinstva u APIF-u, a važeća je i dosadašnja jer nisu uslovljeni obnovom registracije”, rekao je Nikoletić.
On je naglasio da obzirom na vrijeme potrebno za rad komisije za dodjelu zemljišta i žalbeni rok, proces uvođenja zakupaca u posjed bi mogao da počne u maju. Nikoletić je naglasio da je riječ o obimnom poslu koji je čekao 20 godina da se uradi.
”Očekivani prihod od zakupa 857 hektara zemljišta je oko 100 000 KM, s tim da pola od toga ide u republički, a pola u opštinski budžet”, pojasnio je Nikolić i istakao da će oko 50 000 KM opštinskog prihoda od zakupa poljoprivrednicima biti vraćeno kroz subvencije.
U zavisnosti od klase, cijena zemljišta koje se daje u zakup na rok od 10 godina sa mogućnošću produženja kreće se od 60 do 120 KM, a dvije godine plaćanja zakupa biće oslobođeni poljoprivrednici za parcele na kojima je potrebno krčenje na više od 50 odsto površine.
Poljoprivrednik u zakup može da dobije najviše 20 hektara, a u procesu bodovanja, prema pravilniku resornog ministarstva, odlučuje više faktora, od postojećeg stočnog fonda i mehanizacije, do socio-ekonomske situacije i statusa porodice poginulog borca, odnosno ratnog vojnog invalida.
Javni oglas je otvoren do 14. marta, a razmatranje ponuda će se obaviti 19. marta s početkom u 10 časova u velikoj skupštinskoj sali.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi