V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.03.2014. - Dogovoren set mjera za uklanjanje neispravnosti vode
Opština Kozarska Dubica će insistirati na što hitnijem provođenju mjera za poboljšanje kvaliteta vode sa stanovišta fizičko-hemijskih pokazatelja, na osnovu kojih je voda kojom se snabdijeva područje grada u posljednje tri sedmice neispravna za piće.
Dogovoreno je to na sastanku koji je održan u zgradi opštine Kozarska Dubica, a kojem su prisustvovali načelnik opštine Mile Zlojutro, njegov zamjenik Ljubomir Marjanović, predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević, direktor preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica Čedomir Babić i direktor preduzeća "Hemijska prerada kukuruza" Draksenić Jovica Šuman sa saradnicima.
Set dogovorenih mjera u procesu tretmana vode za piće, kako bi se otklonili uzroci neispravnosti, podrazumijevaju hitnu zamjenu kvarcnog pjeska, koji služi kao filter za prečišćavanje vode, ispiranje rezervora na lokalitetu "Lukačevo brdo" i ispiranje transportnog cjevovoda.
"Očekujemo da će nakon hitnog provođenja ovih mjera Dubičani imati kvalitetniju vodu za piće sa stanovišta fizičko-hemijskih pokazatelja, obzirom na njenu mikrobiološku ispravnost", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.
On je potvrdio da je tema sastanka bila i izmirenje obaveza preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica prema preduzeću "HPK", koji iznosi gotovo 700.000 KM.
"Riječ je o dugu distributivnog preduzeća "Vodovod" prema proizvođaču vode koji je nastao u posljednjih nekoliko godina, a dogovorene su zajedničke aktivnosti na iznalaženju načina za izmirenje tih dugovanja", precizirao je Zlojutro.
Preduzeće "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica pravovremano je informisalo stanovništvo opštine Kozarska Dubica da je voda sa izvorišta u Međeđi kojom se snabdjeva grad, prema izvještajima Instituta za javno zdravstvo RS Banja Luka, neispravna za piće sa stanovišta fizičko-hemijskih pokazatelja zbog povećanog sadržaja željeza i mangana, povećane mutnoće, nitrita i potrošnje kalijum permanganata.
Novi rezultati uzorkovanja vode očekuju se za osam dana, a u preduzeću "Vodovod" već nekoliko dana traju aktivnosti na odmuljivanju glavnog transportnog cjevovoda na dionici od Draksenića do Lipove Grede.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi