V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.04.2014. - Obilježen 27. april - Dan opštine
Svečana sjednica povodom Dana opštine koja je sinoć upriličena u skupštinskoj sali okupila je i ove godine predstavnike javnog, političkog i kulturnog života Kozarske Dubice.
Svečanu sjednicu otvorio je i vodio, a sugrađanima uputio čestitku, predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Nebojša Milovčević.
On je istakao značaj obilježavanja 27. aprila kao znak sjećanja na oslobođenje opštine od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
Milovčević je podsjetio da se 27. aprila navršava 69 godina od kako je Kozarska Dubica postala slobodan grad.
Dan opštine Dubičanima čestitao je i načelnik opštine Mile Zlojutro i naglasio da je ovaj datum jedan od najznačajnijih u istoriji Kozarske Dubice.
Zlojutro se osvrnuo i na ekonomsku situaciju u opštini i naglasio da smanjenje priliva sredstava po osnovu PDV-a predstavlja veliku opasnost po opštinski budžet.
“I dalje smo u vremenu ekonomske krize i u tom slučaju nam je neophopdna pomoć više instance, a ne da nam odmažu smanjenjem priliva sredstava od PDV-a što bi ozbiljno moglo ugroziti funkcionisanje opštine”, rekao je Zlojutro.
Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac je naglasio da ovaj dan treba da predstavlja dan jedinstva.
”Ne trebamo da gledamo kojoj političkoj partiji pripadamo, treba da budemo jedinstveni u zajedničkom radu ka boljitku opštine”, rekao je Banjac i podsjetio da ova opština ima značajna preduzeća koja zajedničkim radom treba održavati i širiti.
Svečanoj sjednici prisustvovali su i gosti iz bratskih opština Penteli iz Grčke i Bele Palanke iz Srbije, kao i načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo.
Ovom svečanom skupu prethodila je 48. tradicionalna Trka oslobođenja koja je i ove godine bila međunarodnog karaktera, a okupila je 400 takmičara.
Na dan oslobođenja opštine od fašizma, 27. aprila, načelnik opštine Mile Zlojutro, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević i Nenad Ličanin, Aleksandar Pejčić predsjednik Skupštine opštine Bela Palanka i izaslanik načelnika opštine Penteli iz Grčke Stilianos Antipas, te delegacije opštinske Boračke organizacije, Crvenog krsta i SUBNOR-a, kao i predstavnici opštinskih odbora SDS-a i PDP-a položili su vijence na spomen obilježje u gradskom parku koje je podignuto u znak sjećanja na stradale u Drugom svjetskom ratu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi