V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.04.2014. - Vodostaj Une raste 4 centimetra na sat
Intenzitet rasta vodostaja rijeke Une je u padu u odnosu na jutarnje časove, rekao je to komandant opštinskog Štaba Civilne zaštite i načelnik opštine Mile Zlojutro. Una je danas u prijepodnevnim časovima rasla brzinom od 7 centimetara na sat, sada raste četiri centimetra na sat, dok su vodostaji svih pritoka ove rijeke u stagnaciji. Načelnik je sa ostalim članovima opštinskog Štaba Civilne zaštite obišao najkritičnije područje opštine, naselje Špilja, u kojem se improvizovanim nasipima nastoji spriječiti izlijevanje Une na regionalni put Kozarska Dubica-Kostajnica i plavljenje velikog broja domaćinstava. “Štitimo put na području Špilje, prije svega zbog prohodnosti saobraćajnice i da zaštitimo kuće i dvorišta. To daje određenje rezultate, ali ne dovoljne, zbog čega ćemo nastaviti sa aktivnostima i nadati se da ćemo, obzirom da je Una usporila svoj rast u posljednjih sat vremena, proći bez većih problema“, izjavio je Zlojutro.
Načelnik Zlojutro je potvrdio da su u naseljenim mjestima Ševarlije i Johova poplavljena dvorišta desetak kuća zbog loše izgrađenih propusta iz vremena kada je izgrađena putna komunikacija Kozarska Dubica – Kostajnica, ali da još uvijek nema potrebe za evakuacijom ljudi.
„Na izgradnji nasipa na obali Une u prigradskom naselju Špilja u Kozarskoj Dubici angažovana je sva raspoloživa mehanizacija dubičkih firmi, javnih preduzeća i ustanova. Brojni građani, većinom stanovnici ugroženih naselja izrazili su zanteresovanost da pomognu i ulažu se nadljudski napori da se spriječi plavljenje“, rekao je to Darko Banjac poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji zajedno sa građanima obilazi ugrožena područja grada.
On je rekao da trenutno nema opasnosti od plavljenja gradskog područja opštine i podsjetio da je u prethodnoj noći naporima stotinjak ljudi spriječeno izlijevanje rječica Rakovica i Binjačka iz kanala i plavljenje domaćinstava.
U Kozarskoj Dubici od jutros su na snazi vanredne mjere zaštite od poplava zbog visokog vodostaja Une.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi