V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.06.2014. - NAJAVA: „Kosidbom“ počinju 8. „Vidovdanski dani Knešpolja“
U subotu, 07. juna, tradicionalnom „Kosidbom“ u Knežici biće otvoreni, osmi put za redom „Vidovdanski dani Knešpolja“.
Okupljanje učesnika „Kosidbе“ na stadionu Fudbalskog kluba „Knežopoljac“ u Knežici predviđeno je za 9, a početak programa za 10 časova.
Organizatori, KUD „Knešpolje“ i Crkvena opština Knežica, su najavili da će manifestacija „Vidovdanski dani Knešpolja“ trajati do 29. juna, a obuhvatiće niz kulturno-zabavnih i vjerskih događaja.
„Nakon „Kosidbe“ uslijediće, „Veče dječijeg stvaralaštva“, potom „Veče sa akademikom Matijom Bećkovićem, povodom 200 godina od stradanja Svetog Đakona Avakuma“, a kao i proteklih godina orgaizovaće se „Veče ojkače“ na trgu Kozarskih junaka u Knežici. Po prvi put, na posebnoj manifestaciji, pod nazivom „Svjetski dan muzike“, nastupiće ženski kamerni hor „Banjalučanke““, saopštili su organizatori i dodali da će, takođe, u okviru manifestacije biti odigrana predstava „Jazavac pred sudom“ u izvođenju Dramskog studija „M.A.S.K.E.“ iz Kostajnice.
Po tradiciji, moleban za Kosovo i Metohiju služiće se u večernjim časovima u hramu „Pokrova Presvete Bogorodice“ uoči Vidovdana, a istu noć biće upriličeno „Veče izvorne pjesme i folklora“ kod Knežopoljske kuće.
„ I ove godine na Vidovdan, 28. juna u hramu „Pokrova Presvete Bogorodice“ održaće se sveta liturgija, a na spomen obilježju u Knežici položiti vijenci palim borcima. Isti dan održaće se i turnir u malom fudbalu na stadionu Fudbalskog kluba „Knežopoljac“. „Vidovdanski dani Knešpolja“ završiće u nedjelju, 29. juna, predstavom „Solunci govore“ ispred Knežopoljske kuće““ najavili su organizatori i naglasili da će u slučaju kiše sve manifestacije koje su predviđene na otvorenom, biti upriličene u prostorijama Osnovne škole „Majka Knežopoljka“.
Suorganizator „Vidovdanskih dana Knešpolja“ je opštinska Turistička organizacija, a pokrovitelj opština Kozarska Dubica .

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 6-2
  Da li ste zadovoljni dinamikom modernizacije puteva i ulica na podrucju opštine Kozarska Dubica?

  Da
  Ne
  Anketa 6-1
  Da li placate komunalnu naknadu?

  Da
  Ne