V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.07.2014. - Naplata komunalne naknade 30 odsto od plana
Naplata komunalne naknade za korištenje objekata i uređaja zajedničke komunalne potrošnje u Kozarskoj Dubici se u prvoj polovini godini realizuje u procentu od 30 odsto.
“U opštinskom budžetu za 2014. godinu po ovom osnovu planiran je priliv sredstava u iznosu od 100. 000 KM, a do sada je uplaćeno nešto više od 36. 000 KM”, rekao je Ljubomir Marjanović zamjenik načelnika opštine.
Obavezu plaćanja komunalne naknade u ovoj opštini ima oko 5.000 građana, a naplaćuje se za stambeni, poslovni, pomoćni, i drugi prostor izgrađen u naseljenim mjestima u kojima se prema Programu zajedniče komunalne potrošnje obavlja najmanje jedna od komunalnih djelatnosti.
"Od prikupljenih sredstava od naplate komunalnih naknada iz opštnskog budžeta se finansiraju potrebe iz oblasti zajedničke potrošnje, kao što su održavanje puteva, zelenih i javnih površina i slično, a u toku je podjela računa za prvih pola godine za sve platiše koji su obavezni izmiriti dugovanja po ovom osnovu", saopšteno je u Opštinskoj upravi i dodato da se mole svi obveznici komunalne naknade da izmire svoja dugovanja po ovom osnovu i na taj način pomognu što efikasnijem ostvarivanju planiranih poslova.
Za komunalne takse na isticanje firmi, a koje su od 2013. godine umanjene nekoliko puta, od planiranih 230.000 KM na godišnjem nivou do 30. juna ove godine u budžet opštine uplaćeno je 150.000 KM, a do kraja godine se očekuje potpuno ostvarenje plana.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi