V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.08.2014. – Neadekvatne aktivnosti na zaštiti od poplava
Savjetnik premijera Republike Srpske za vanredne situacije Momir Zec razgovaro je danas sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Milom Zlojutrom i njegovim saradnicima o stanju u kome se nalaze objekti zaštite od poplava u toj opštini, koja je pretrpjela značajnu štetu u avgustovskom talasu poplava u Republici Srpskoj.
Načelnik opštine Kozarska Dubica izjavio je da je general Zec rukovodstvo opštine i predstavnike lokalne Civilne zaštite upoznao sa programom "Hitne mjere sanacije i rekonstrukcije objekata zaštite od poplava u Republici Srpskoj", koji se trenutno realizuje u Kozarskoj Dubici.
"Zajedno smo konstatovali da taj plan ni blizu ne odgovara stvarnim potrebama, te da mjere koje se preduzimaju obuhvataju samo redovne aktivnosti zaštite od poplava, koje su u nadležnosti Javnog preduzeća "Vode Srpske"", izjavio je Zlojutro.
On je potvrdio da su tokom sastanka konstatovane i definisane stvarne potrebe i mjere koje je potrebno izvršiti u cilju zaštite od poplava u Kozarskoj Dubici.
"Dogovorili smo se će general Zec o tome informisati predsjednicu Vlade Republike Srpske, a Opština Kozarska Dubica će pismeno zatražiti hitno postupanje. U suprotnom, područje opštine Kozarska Dubica će, u slučaju ponovljenog visokog vodostaja Une ili bujičnih pritoka, imati sudbinu grada Doboja u maju", naglasio je Zlojutro.
On je naveo da je "razočaravajuće da su i nadležno Ministarstvo i preduzeće "Vode Srpske" jako dobro upoznati sa veoma kritičnim mjestima odbrane Kozarske Dubice, o čemu su i nekoliko puta pismeno obavješteni, te su i lično vidjeli o kakvim se problemima radi, a da u plan hitnih mjera sanacije i rekonstrukcije objekata zaštite od poplava ništa od toga nisu uvrstili".
Zlojutro je najavio da će o problemima neadekvatne sanaciji vodozaštitnih objekata u Kozarskoj Dubici sutra razgovarati sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevom Mirjanićem i direktorom preduzeća "Vode Srpske" Draganom Anđelićem.
U okviru realizacije programa "Hitne mjere sanacije i rekonstrukcije objekata zaštite od poplava u Republici Srpskoj", koji u iznosu od oko 55 miliona evra finansira Evropska investiciona banka, u Kozarskoj Dubici je krajem prošlog mjeseca počelo čišćenje gornjeg i donjeg obodnog kanala i druge aktivnosti u cilju zaštite od poplava.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi