V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.09.2014. - Sjećanje na narodnog heroja Milana Tepića
Danas je u Kozarskoj Dubici na mjesnom groblju u Komlencu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježeno 23 godine od pogibije narodnog heroja Milana Tepića.
U prisustvu porodice ovog heroja vijence su na porodičnu grobnicu Tepića položili načelnik opštine i potpredsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i Nenad Ličanin, poslanik u Narodnoj skupštini RS i delegat u Vijeću naroda RS Darko Banjac i Perica Bundalo, predstavnici Opštinske boračke organizacije i Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske iz Prijedora.
Načelnik opštine Mile Zlojutro, nakon polaganja vijenaca, je naglasio da hrabrost pokojnog majora i čin kojim je obilježio istoriju srpskog naroda zaslužuju vječno poštovanje, a da se njegovo ime svrstava među imena velikana i ljudi velikog srca i djela.
Prije 23 godine, 29. septembra, u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku major Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike poginuo je, digavši u vazduh vojno skladište i sebe.
Za ovaj junački podvig major Tepić je odlukom Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije posthumno odlikovan Ordenom narodnog heroja.
Njemu u počast, Republika Srpska je ustanovila orden za posebne zasluge u ratu, a Skupština opštine Kozarska Dubica donesenom odlukom je 29. septembar proglasila Danom sjećanja na ovog narodnog heroja.
Jedna ulica u Kozarskoj Dubici nosi ime Mila Tepića, a u parku Narodnih heroja podignuta je bista s njegovim likom.
U Drugom svjetskom ratu ova opština je dala 14. narodnih heroja, a u posljednjem otadžbinskom ratu svojim junačkim djelom major Milan Tepić se svrstao među imena velikana.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi