V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

17.10.2014. - Kroz projekat ReGERD uspješno realizovano anketno istraživanje
U okviru implementacije projekta „Regionalni rast kroz ruralni i ekonomski razvoj“ – ReGERD, Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED Banja Luka uspješno je realizovala anketno istraživanje preko 300 preduzeća iz ključnih privrednih sektora prepoznatih na području opština Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši i Srbac.
ReGERD projekat finansira EU, a implementira Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj – ACED iz Banjaluke zajedno sa svojim partnerima, opštinama regije Sava Garden, odnosno Gradiškom, Kozarskom Dubicom, Laktašima i Srpcom. Partneri u ovom projektu, takođe, su Lokalna agencija za razvoj opštine Kozarska Dubica, Lokalna akciona grupa – LAG Savus i Univerzitetsko preduzetnički centar iz Banja Luke.
Projekat je započeo sa implementacijom prvog januara 2014. godine, a u naredne dvije i pol godine će težiti da podstakne i olakša saradnju između privatnog i javnog sektora, kao i da poboljša privrednu aktivnost malih i srednjih preduzeća ciljnog regiona.
Ukupna vrijednost ReGERD projekta je 1.168.878 KM, od čega je 84% obezbijeđeno od Evropske komisije, a preostalih 16% od ACED-a i ostalih partnera na projektu. Jedna od ključnih aktivnosti projekta je osnivanje održivog Centra za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), koji će služiti regiji, ali i šire, kao one-stop-shop za razvoj poslovanja, uvođenje inovacija te privlačenje investicija za lokalne preduzetničke inicijative.
Danijel Marjanović direktor Lokalne agencije za razvoj opštine Kozarska Dubica, koja je zajedno sa opštinskim Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti radila na sprovođenju ankete je rekao da su na području opštine još u ranijem periodu započete aktivnosti na razgovoru sa privrednicima, te da je kroz implementaciju ovog projekta dobijena kompletna slika iz ove oblasti.
On je istakao da su privrednici pozitivnim ocijenili sprovođenje ankete i interesovanje nadležnih opštinskih službi za njihovo poslovanje.
Podršku anketnom procesu pružilo je i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit – GiZ GmbH).

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi