V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

24.10.2014. - Načelnik Zlojutro obišao ugrožena područja
Načelnik opštine Mile Zlojutro obišao je danas terene ugrožen poplavama, prilikom čega je izjavio da je najsloženija situaciaj u selima Vrioci i Komlenac.
“U Komlencu imamo nekoliko kuća gdje je voda ušla u stambeni dio. Što se tiče Vrioca, vodostaj i dalje raste i trenutno se radi na zaštiti preduzeća “Mlijekoprodukt””, rekao je načelnik Zlojutro.
On je podsjetio da se voda u Knežici povlači, te da tamo ima određen broj zaplavljenih domaćinstava.
“Ekipe Civilne zaštite su na terenu i za sada nismo imali potrebu za evakuacijom, a ako bude potrebe spremni smo i za to”, rekao je Zlojutro.
On je podsjetio da je služba Vatrogasne jedinice sa pumpama u pripravnostu u krugu “Mlijekoprodukta” kako bi reagovala u slučaju da voda kroz šahtove prodre u preduzeće.
“Prilično je teška situacija na nekoliko lokacija. Lokalni vodotoci se decenijama nisu održavali, a i sama saobraćajnica Kozarska Dubica-Kostajnica je postavljena tako da se nije mislilo o vodotocima. Zbog toga predstoje značajni investicioni radovi”, rekao je Zlojutro.
On je naglasio da je prije par dana opština Kozarska Dubica dobila dopis od Puteva Republike Srpske i Ministarstva saobraćaja i veza, koji su nadležni za održavanje magistralnih puteva, da imaju predviđena sredstva za izgradnju još jednog propusta ili mosta u Komlencu što bi po realizaciji riješilo probleme s kojima se mještani prilikom obilnih padavina susreću.
Zlojutro je naglasio da sličan problem postoji u Demirovcu, za šta nadležni za održavanje vodoprivrednih objekata vrše izradu projekta.
On je izrazio bojazan da bi se problemi sa poplavama mogli ponavljati još nekoliko puta ako se ne ubrza djelovanje na terenu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi