V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.11.2014. - Raspisan konkurs za dodjelu 130 studentskih stipendija
Načelnik opštine Mile Zlojutro raspisao je danas konkurs za dodjelu 130 studentskih stipendija u školskoj 2014/15. godini.
Stipendije će primati redovni studenti prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
“Za apsolvente je predviđen iznos od 500 KM na godišnjem nivou, a za ostale studente po 1000 KM. Posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena ukoliko ispunjavaju opšte uslove, su studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i djece RVI od prve do četvrte kategorije, studenti sa posebnim potrebama, odnosno invalidna lica, studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva i studenti iz kategorija porodica sa četvoro i više djece“, saopšteno je u Opštinskoj upravi i dodato da će se i ove godine dodjeliti stipendije studentima sa područja opštine prve godine fakulteta, a koji su srednju školu završili sa prosjekom ocjena 5,00 i maksimalno 5 stipendija studenatima iz socijalno ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad.
Studenti koji konkurišu za dodjelu stipendija, a pripadaju kategoriji ostalih studenata pored opštih uslova moraju imati prosječnu ocjenu studiranja najmanje 8, osim studenata deficitarnih fakulteta ili zanimanja i studenata iz porodica sa dva ili više studenata čija prosječna ocjena studiranja ne smije biti manja od 7. Studenti prve godine studija, takođe, imaju pravo na stipendiju ukoliko su ostvarili prosječnu ocjenu iz srednje škole najmanje 4,50, a za studente sa deficitarnih fakulteta i za studente iz porodica sa dva ili više studenata prosječna ocjena iz srednje škole ne smije biti manja od 4.
Kao deficitarni u školskoj 2014/15. godini biće tretirani smjerovi Matematika i Informatika, Fizika i Hemija na Prirodno-matematičkom fakultetu, Opšti smjer, Farmacija i Stomatologija na Medicinskom fakultetu, Veterinarski fakultet, Logopedski smjer i Specijalna edukacija i rehabilitacija osoba sa teškoćama u mentalnom razvoju na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, te Mašinski i Elektrotehnički fakultet, Arhitektonsko-građevinski fakultet smjer Građevina, Arhitektura i Geodezija. Osim ovih, deficitarni su Tehnološki i Poljoprivredni fakultet, te Njemački jezik na Filološkom fakultetu.
Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave konkursa, a obrazac prijave, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora dostupni su na internet stranici Opštine i u Šalter sali.
Prijave se podnose Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti putem prijemne kancelarije ili poštom.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi