V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.01.2015. - Informacija o stambenom zbrinjavanju boračke populacije
Stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije na području opštine Kozarska Dubica završeno je za 46 porodica.
“Od ukupnog broja dodjeljenih stambenih jedinica po programu Vlade Republike Srpske članovima porodica poginulih boraca dodjeljeno je 27, a ratnim vojnim invalidima od druge do četvrte kategorije 16 stambenih jedinica, osim stambenog zbrinjavanja koje je provodilo resorno ministarstvo po programu potpunog stambenog zbrinjavanja Vlade. Veći broj članova ove populacije sa područja opštine zbrinut je stanovima koje su donirala javna preduzeća i ustanove Kozarske Dubice”, navedeno je u Informaciji o potrebama i dosadašnjem stepenu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, a koju je na proteklom zasjedanju, jednoglasno, usvojila Skupština opštine.
Nepovratna novčana sredstva za stambeno zbrinjavanje koristilo je 48 članova ove populacije, a za sve dodjeljene stambene jedinice Opštinska uprava je uradila projektnu dokumentaciju, te nakon sprovedene procedure izdala pojedinačna rješenja o upotrebnim dozvolama.
Dodjeljene stambene jedinice prenijeće se u vlasništvo korisnicima nakon zaključivanja ugovora između Opštine i korisnika putem notarskog ugovora do kraja juna 2015. godine.
Kada je u pitanju stambeno zbrinjavanje dodjelom gotove stambene jedinice porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida preovladava mišljenje da je isto u Kozarskoj Dubici završeno, osim za jedan slučaj gdje je jedna porodična kuća stradala u požaru, a zahtjev za stambeno zbrinjavanje upućen nadležnom ministarstvu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi