V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

02.02.2015. - Održani „Dani zime na Kozari“
Juče je deveti put upriličena privredno-turistička manifestacija „Dani zime na Kozari“ koja je okupila brojne posjetioce iz potkozarskih opština i šire.
Otvaranju su pored ministra uprave i lokalne samouprave Srpske Lejle Rešić i prosvjete i kulture Dane Maleševića, prisustvovali načelnik naše opštine Mile Zlojutro, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac i potpredsjednik Skupštine opštine Nenad Ličanin.
Delegacije su položile vijence na spomen obilježje žrtvama palim na Kozari, nakon čega je uslijedio takmičarski dio.
Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica rekao je da je ova tradicionalna manifestacija jedna od značajnijih za Kozarsku Dubicu i potkozarske opštine i gradove jer mogu posjetiocima da pokažu svoje privredno-turističke potencijale.
“Divno je što ovaj događaj svake godine okuplja nekoliko hiljada posjetilaca. Nastojaćemo i u buduće da imamo dobru organizaciju i ponudu, kako bi pored zabavnog dijela, naši proizvođači mogli predstaviti svoje domaće proizvode poput meda, vina, likera, rakije, kao i rukotvorine“, rekao je Zlojutro.
U organizovanom gastro takmičenju u kategoriji kotlić Odred izviđača "Moštanica" iz Kozarske Dubice osvojio je drugo mjesto, a učesnici u kategoriji priprema lovačkih kotlića bili su Lovčko udruženje “Jelen”. Dubičani Mladen Tamamović, Nemanja Došlić, Aleksandar Vuruna, Danijel Marin i Dragan Trkulja su osvojili drugo i treće mjesto u pojedinačnim sportskim takmičenjima, a domaće proizvode, vino, likere, rakiju, med i rukotvorine na štandu Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica izložili su Porodično gazdinstvo “Drobnjak” i KUD “Knešpolje koje je učestvovalo i u programu. Ručne radove predstavila je i Dubičanka Mira Batar.
Otvaranju manifestacije dan ranije prethodio je zimski planinarski marš i ski kup, u čemu su uživali ljubitelji ekstremnih sportova.
Organizatori devetih Dana zime na Kozari su Turistička organizacija Prijedor i grad Prijedor, a suorganizatori Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica i Nacionalni park "Kozara".

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi