V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.02.2015. - Premijerno prikazan film "Top je bio vreo"
U Kozarskoj Dubici sinoć je pred brojnom publikom premijerno prikazan film režisera Slobodana Skerlića „Top je bio vreo“, a premijeri je prisustvovao dio glumačke ekipe filma i producent i glumac Tihomir Stanić.
Sinoćna projekcija u prepunoj bioskopsoj sali u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, opštini u kojoj je 2011. godine snimljeno 95 odsto filma, predstavljalo je i prvo zvanično prikazivanje ovog filmskog ostvarenja u Republici Srpskoj.
Producent i glumac Tihomir Stanić podsjetio je, na sinoć održanoj konferenciji za novinare, da je film „Top je bio vreo“ već prikazan na nekoliko značajnih međunarodnih i domaćih festivala i dobio mnogo nagrada za glumu, kameru, kostim, režiju i montažu.
„To je jedan dobar pokazatelj da je u svim segmentima i svim kategorijama produkcije to dobar film i mi smo ponosni što smo ga radili i na to kako on sada izgleda“, rekao je Stanić.
On je objasnio da je premijerno prikazivanja filma odgađano iz razloga finansijske prirode, a da se premijera filma u Kozarskoj Dubici poklapa sa godišnjicom smrti njegovog najmlađeg brata i producenta filma Bogdana Stanića.
„Mi iz producentske kuće „Balkan film“ smo mislili da se ovom premijerom sjetimo i podsjetimo na njega“, rekao je Stanić i dodao da su premijeri prisusvovala dva glavna glumca u filmu „Top je bio vreo“, dječaci Stanislav Ručnov iz Kozarske Dubice i Muhamed Dupovac iz Sarajeva, te glumac Rajko Marčeta.
Glumac Stanislav Ručnov izjavio je da je film sniman prije četiri godine, te da tada nije ni slutio da će biti na filmu.
„Glavna uloga bila je neočekivana, a snimanje fima uspomena je koju ću pamtiti čitavog života“, izjavio je Ručnov.
Glumac Muhamed Dupovac izjavio je da je film „Top je bio vreo“ ostavio jaku poruku o našem tada zaraćenom drušvu i pokazao kako su u ratnim godinama preživljavali civili.
U ime producentske kuće „Balkan film“, sa sjedištem u Kozarskoj Dubici, Tihomir Stanić izrazio je zahvalnost za pomoć u toku snimanja filma svim sugrađanima u Kozarskoj Dubici, opštinskim vlastima, Filipu Cepteru i drugim sponzorima.
„Sve ovo, uključujući i film „Top je bio vreo“, smo radili da bismo se osposobili za snimanje filma „Jasenovac“, koje je započelo i koje će trajati naredne dvije do tri godine. Taj film je veoma značajan za ovo područje, ali i u irim razmjerama“, izjavio je Stanić.
Film „Top je bio vreo“ prikazan je sinoć u Kozarskoj Dubici u dva termina, a premijera u Banjaluci zakazana je za nedjelju 8. februara u 20.00 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske.
Pored brojne publike premijernom prikazivanju sinoć su, takođe, prisustvovali načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac i Perica Bundalo, te ostali opštinski zvaničnici.
Film je snimljen prema istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića, koji je i pisao scenario zajedno sa Alešom Kurtom i Slobodanom Skerlićem, a govori o ratom ugroženom djetinjstvu, o odrastanju i sazrijevanju jednog dječaka u Sarajevu početkom 90. godina.
“Top je bio vreo” je snimljen u Kozarskoj Dubici i na drugim lokacijama početkom 2011. godine.
Uloge tumače dječaci Stanislav Ručnov i Muhamed Dupovac, poznata glumica Anita Mančić, te Slavko Štimac, Bojana Maljević, Nikola Đuričko, Mira Banjac i Ivica Vidović.
Producenti filma su “Balkan fima”, “Drina film” i Radio televizija Republike Srpske.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi