V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

18.02.2015.- U "Narodnoj biblioteci" 41. 000 naslova
Javna ustanova „Narodna biblioteka“ u Kozarskoj Dubici broji 41 000 naslova, a u 2014. godini izdato je 1.062 članskih kartica.
Prema podacima kojima raspolaže ova ustanova, u protekloj godini je zabilježeno više od 17. 000 posjeta, a jedan od razloga većeg broja posjetilaca je taj što je prošle godine prvi put izložena grafika Pabla Pikasa.
Ovo jedinstveno djelo u Bosni i Hercegovini je izloženo u okviru Izložbe knjiga, časopisa i umjetničkih djela iz Zavičajne zbirke i Legat biblioteke „Boško Šiljegović“.
„Djelo je i dalje izloženo i svi oni koji nisu prisustvovali izložbi grafiku Pabla Pikasa i umjetničkih djela iz Zavičajne zbirke i Legat biblioteke „Boško Šiljegović“ svakodnevno mogu pogledati i vidjeti u našoj biblioteci“, rekla je Danijela Balaban direktor Biblioteke.
Ona je podsjetila da je prošle godine nabavljeno 450 novih naslova domaće i strane literature, stručnih knjiga i drugih koji se do tada nisu nalazili na policama biblioteke
„Na informativno pozajmnom odjeljenju broj pozajmljenih knjiga za odrasle je 9. 500 dok je na dječijem odjeljenju taj broj 11.700. Visina članarine nije se mijenjala i ostala je na nivou iz 2013. godine. Za penzionere iznosi 5 KM, učenike od šestog do devetog razreda 7 KM, dok kolektivna članarina za učenike od drugog do petog razreda iznosi 3 KM. Besplatno pozajmljivanje knjiga je za boračku populaciju, učenike prvih razreda i iz socijalno-ugroženih porodica. Polugodišnja članarin az aostale iznosi 10, a godišnja 15 KM“, rekla je Balabanova.
Najčitanije knjige u 2014. godini, prema podacima Biblioteke su „Poslednje proleće u Parizu” Jelene Bačić Alimpić, „Zagrli me” autora Vesne Dedić, „Fajront u Sarajevu” dr Neleta Karajlića, „Preljuba” Paula Koelja i „Kafka na žalu” Haruki Murakamia. Od dječije literature najčitaniji su serija knjiga o Džeronimu Stiltonu, knjige Uroša Petrovića i Ranka Pavlovića “Pričinilo se u Pričinu”.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi