V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.03.2015. - Potpisani ugovori o stipendiranju studenata
Načelnik opštine Mile Zlojutro potpisao je danas ugovore sa studentima koji će u školskoj 2014/2015 godini dobijati opštinsku stipendiju.
U ovoj školskoj godini opština će stipendirati 140 studenata koji se školuju u zemlji i inostranstvu, a ugovorom su definisana prava i obaveze stipendista i Opštine kao davaoca stipendije.
"Kao i svake godine opština iz budžeta izdvoji određen dio sredstava za stipendije. Moram napomenuti da smo mi dolaskom na vlast naslijedili dug od sedam stipendija. Trenutno stipendije se redovno isplaćuju ali obzirom na veliku krizu i probleme sa punjenjem budžeta ako bude kašnjenja u isplatama to će biti vrlo kratko i uštede se neće praviti na ovoj kategoriji stanovnika“, rekao je Zlojutro i podsjetio da je budžetom bilo predviđeno stipendiranje 130 studenata ali da je obzirom na veliki broj apsolvenata napravljen prostor da se stipendiraju svi studenti koji su zadovoljili uslove konkursa odnosno 140 studenata.
Stipendije će se isplaćivati deset mjeseci u iznosu od po 100 KM, dok će apsolventima isti iznos biti isplaćivan pet mjeseci.
Komisija za odabir studenata stipendista odlučila je da ukupno 27 stidenata iz reda boračkih i socijalnih kategorija, kao i iz višečlanih porodica i vukovci dobijaju stipendiju bez obzira na prosjek ocjena.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi