V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.03.2015. - Donacija poljoprivrednim proizvođačima
Mira Burazor iz sela Pucari jedna je od sedam Dubičana koji su zahvaljujući njemačkoj nevladinoj organizaciji "ASB" i opštini Kozarska Dubica proširili postojeći privatni posao iz oblasti poljoprivrede.
Burazorova je zahvaljujući sredstvima koja su obezbijeđena u okviru projekta “Socio-ekonomsko osnaživanje žrtava mina i njihovih porodica kroz poslovnu obuku i stvaranje mogućnosti zaposlenja” dobila dva savremena plastenika sa mogućnošću provjetravanja i sistemom za navodnjavanje.
Ukupna površina plastenika iznosi 200 kvadratnih metara pomoću kojih će se baviti organskom proizvodnjom povrća za prodaju.
Iste plastenik dobio je i Zoran Petković ratni-vojni invalid IV kategorije iz sela Klekovci, koji je podsjetio da su takođe dobili i rasadni materijal.
Imanja porodica Burazor i Petković danas je obišao Mile Zlojutro načelnik opštine i Dušan Drljić načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu.
“Meni je drago da sam u prilici da obiđem prve plastenike koji su postavljeni u okviru projekta, a koji se odnosi na pomoć žrtvama mina i njihovim porodicama. Mogli su da apliciraju svi iz ovih kategorija, mi smo izdvojili imena iz naših evidencija i obavijestili ih o projektu. Tri porodice su dobile plastenike, dvije poljoprivredne mašine i dvije kompjutersku opremu”, rekao je Zlojutro.
Žrtve mina ili članovi njihovih porodica sa područja opštine Kozarska Dubica prošli su određene obuke i zadovoljili kriterijume.
Protekle godine potpisani su ugovori o finansiranju odobrenih projekata, odnosno sedam poslovnih planova iz oblasti poljoprivrede.
Zlojutro je podsjetio da je ukupna vrijednost projekta 41. 000 KM, od čega je 33. 600 KM obezbijedila organizacija “ASB”, a 7. 560 KM opština. "Sredstva su ove godine postala operativna”, rekao je Zlojutro i naglasio da je ovo simboličan trošak za opštinu, a velika korist za ljude koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi