V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.04.2015. - Održana 26. redovna sjednica SO
Odbornici opštinskog parlamenta danas su na 26. redovnom zasjedanju usvojili Izvještaj o radu načelnika opštine i Opštinske uprave za 2014. godinu.
Izvještaj u kome su sumirane aktivnosti Opštinske uprave iz protekle godine, a koju su ponajviše obilježile vanredne situacije izazvane poplavama na cijelom području Republike Srpske usvojen je sa 15 glasova za, 8 protiv i jednim uzdržanim.
Bila je ovo prilika da se još jednom ponovi da je Opštinska uprava radila u otežanim okolnostima opterećena dugovanjima iz prethodnog perioda ali i zbog smanjenja priliva sredstava od PDV-a.
U izvještaju je navedeno da su samim tim izostale krupne investicije ali je ipak održana stabilnost i nesmetan rad svih opštinskih institucija, te započeto i realizovano nekoliko značajnih projekata iz oblasti poljoprivrede, infrastrukture, vodoprivrede, kulture, sporta i drugih.
Podršku svih odbornika dobio je Program održavanja saobraćajnica u 2015. godinu, kojim je predviđeno održavanje 765 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva i gradskih ulica, kao i izgradnja i održavanje propusta i manjih mostova, a za šta su predviđena ukupna sredstva od 600 hiljada maraka.
Planom investicija za 2015. godinu, koji je takođe, usvojen jednoglasno, očekuje se realizacija projekata u ukupnoj vrijednosti od 12 miliona 851 hiljada i 169 maraka.
Infrastrukturni objekti predviđeni za izgradnju u 2015. godini podijeljeni su na izgradnju vodovodnih i kanalizacionih objekata, izgradnju i asfaltiranje gradskih ulica, regionalnih saobraćajnica, te na izgradnju i sanaciju objekata za odbranu od poplava.
Realizacija pojedinih predviđenih projekata bi se odvijala i završila tokom ove godine, dok je završetak nekih predviđen za naredne godine.
„Plan je možda ambiciozan ali mi smo odlučili da ove godine stavimo na papir većinu projekata na kojima Opština radi. Dodao bih isto tako da opština nije jedini finansijer istih. Sredstva bi se osigurala iz budžeta, kreditnih sredstava Evropske investicione banke, iz grantova državnih institucija, donatorskih sredstava i drugih“, rekao je načelnik Mile Zlojutro obrazlažući Plan investicija za 2015. godinu.
Na ovoj sjednici Skupštine opštine jednoglasno je usvojn Zaključak o prihvatanju inicijative za osnivanje Zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica.
„Inicijativu je podnio Klub odbornika PDP-a, a razlog je postojanje arheoloških pretpostavki i bogatu istoriju ovog kraja“, rekao je Marinko Burazor odbornik ove partije.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi