V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

05.05.2015. - U 2015. godini planirane investicije vrijedne 13.476.169 KM
Planom investicija za 2015. godinu, na području opštine očekuje se realizacija projekata u ukupnoj vrijednosti od 13 miliona 476 hiljada i 169 maraka.
Infrastrukturni objekti predviđeni za izgradnju u 2015. godini podijeljeni su na izgradnju vodovodnih i kanalizacionih objekata, izgradnju i asfaltiranje gradskih ulica i lokalnih seoskih puteva, regionalnih saobraćajnica, te na izgradnju i sanaciju objekata za odbranu od poplava.
„Realizacija pojedinih predviđenih projekata realizovaće se i završiti tokom ove godine, dok je završetak nekih predviđen za 2016. i 2017. godinu“, pojasnila je Tanja Burić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove na proteklom zasjedanju opštinskog parlamenta, kada je jednoglasno podržan ovaj plan investicija.
Ona je naglasila da će se u tekućoj godini najviše sredstava uložiti u izgradnju vodoprivrednih objekata i to u vrijednosti od 6. 572.000 KM iz različitih izvora finansiranja.
„Posebno veliki značaj ima izgradnja nasipa u Vriocima, na rijeci Savi i Uni, te regulacija rijeka Knežica i Mlječanice. Navedeni projekti su dobili saglasnosti i očekuje se završetak tenederskih procedura kako bi se ušlo u realizaciju“, rekla je Burićeva.
U tekućoj godini, za projekte rekonstrukcije, izgradnje i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže planirano je ulaganje preko 2.779.447 KM.
„Prvi u nizu ovih projekata, za koji će danas biti potpisan ugovor sa izvođačem radova, je rekonstrukcija gradske vodovodne mreže“, rekla je Burićeva i dodala da je za izgradnju i asfaltiranje gradskih ulica predviđeno ulaganje od 500.000 KM.
Ona je pojasnila da je izgradnja regionalnog puta Moštanica-Mrakovica u trasi od 13 kilometara najkrupnija finansijska stavka, vrijedna oko 15. 000 000 KM. „Ovi projekti neće se realizovati direktno preko Budžeta opštine ali je Opštinska uprava na druge načine učestvovala u pripremi dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa kako bi se ovi projekti mogli realizovati“, rekla je načelnica Burić.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je naglasio da će se projekti koji će se realizovati u našoj opštini tokom 2015. godine finansirati od strane više finansijera.
„Ovaj plan je možda ambiciozan ali mi smo odlučili da ove godine stavimo na papir većinu projekata na kojima Opština radi i kojima će tek pristupiti. Dodao bih isto tako da opština nije jedini finansijer istih. Sredstva bi se osigurala iz budžeta, kreditnih sredstava Evropske investicione banke, iz grantova državnih institucija, donatorskih sredstava i drugih“, rekao je načelnik Mile Zlojutro obrazlažući Plan investicija za 2015. godinu.
Prva faza projekta Izgradnja i rekonstrukcija vodovodnog sistema sa izvorišta Komlenac, koja između ostalog, podrazumijeva sanaciju bunara i izgradnja potisnog cjevovoda i bazena Jezerine i Krivdića brdo, u šta je tokom ove godine uloženo 278. 456 KM, je završena.
Sledeći u nizu projekata iz plana investicija Opštine Kozarska Dubica za 2015. godinu je rekonstrukcija gradske vodovodne mreže u okviru istog projekta, a vrijednost radova iznosi 1.997.972,73 KM od čega se u toku 2015.godine očekuje realizacija oko 665.991 KM.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi