V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.07.2015. - Održana 29. sjednica SO
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica danas su, na 29.-oj redovnoj sjednici opštinskog parlamenta usvojili više izvještaja o radu i materijalno-finansijskom poslovanju budžetskih korisnika za 2014. godinu.
Prvo je razmatran Izvještaj o radu Javnog preduzeća „Centar za informisanje i kulturu“, koji je usvojen sa glasovima 18 odbornika dok su dva odbornika bila protiv i dva uzdržana.
Željko Dragičević direktor Centra za informisanje i kulturu, koji objedinjuje četiri organizacione jedinice i u okviru kojeg posluje radio, televizija, Sportska dvorana i Dom kulture ovom prilikom je podsjetio da je ovo preduzeće jedno od važnijih u opštini, te da je nosilac svih kulturnih i sportskih dešavanja, kao i proizvođač vlastitog informativnog programa.
Izvještaji o radu javnih ustanova „Narodna biblioteka“ i „Turistička organizacija“, usvojeni su sa podrškom glasova istog broja odbornika, dok Izvještaj o radu Javne ustanove Dječiji vrtić „Pčelica“ nije dobio podršku većine.
Odbornici su usvojili i Informaciju o stanju u privredi na području opštine u 2014. godini, sa 17 glasova za, dva protiv i dva uzdržana.
Tokom ovog zasjedanja usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o zaštiti graditeljske cjeline „Svetosavska ulica“, a v.d. načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić pojasnio je da se ovom odlukom dozvoljava da se ispred ugostiteljskih objekata postave tende i ograde ali pod određenim uslovima.
Usvojena je i odluka o planu parcelacije u naselju „Špilja“, kojom će, kako je pojsanio Vladislav Stevanović načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, opština dobiti 24 parcele za individualnu gradnju.
Iz nadležnosti Komisije za izbor i imenovanje, usvojene su odluke o razrješenju dosadašnjih i imenovanju v.d. novih članova upravnih odbora u javnim preduzećima i ustanovama, kao i odluka o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje članova upravnih odbora u istim.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi