V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.09.2015. - OPŠTINSKI ZVANIČNICI PRVAČIĆIMA URUČILI POKLONE
Školsko zvono obilježilo je jutros početak nove školske godine, a tim povodom Opština Kozarska Dubica obezbijedila je poklon pakete sa školskim priborom za 119. učenika prvih razreda, koje su im danas uručili opštinski zvaničnici.
Načelnik opštine Mile Zlojutro koji je obišao Osnovnu školu „Sveti Sava“ i mališanima uz prigodne poklone poželio sretan početak školovanja istakao je da je ovo najbitnije razdoblje odrastanja, te da se najmlađima treba poklanjati posebna pažnja.
Ništa manje radosti zbog ukazane pažnje nisu pokazali ni mališani koji su prvi put sjeli u školske klupe u Osnovnoj školi „Vuk Stefanovoć Karadžić“, a koje je obišao zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović.
„Kao i proteklih, i ove godine djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije mogu ostvariti pravo na subvencionisanje troškova za nabavku udžbenika za osnovne i srednje škole u iznosu od 100 KM, a to pravo se ostvaruje podnošenjem zahtjeva u Odjeljenju za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu“, podsjetio je Jaćimović i dodao da je opština obezbijedila udžbenike za predstojeću školsku godinu osnovcima iz romskih porodica.
Prvačićima Osnovne škole „Majka Knežopoljka“ u Međuvođu i Knežici sretan početak školovanja poželio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica.
Brane Miljatović direktor Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” je rekao da ove godine škola broji 60 učenika prvih razreda.
“U Osnovnoj školi "Sveti Sava" upisano je 26 prvačića”, rekao je direktor Bogdan Marelj.
Božana Vukić direktor Osnovne škole „Majka Knežopoljka“ potvrdila je da su ove školske godine upisana 23 učenika u prve razrede.
Direktor Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" Senada Zlokapa rekla je da ustanova ove godine broji 560 učenika, od kojih 148 u prvim razredima.
U školsku 2015/2016. godinu u Kozarskoj Dubici školu će pohađati ukupno 1.955 učenika od čega su 1.395 upisana u tri osnovne škole.
Uz prigodne poklone Opštinske uprave, prvačići su dobili i besplatne udžbenike, kao i njihove nešto starije kolege u drugom razredu, a koje im je kao i ranijih godina obezbijedila Vlada Republike Srpske.


Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi