V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.10.2015. - PRESIJECANJEM SVEČANE VRPCE PREDSJEDNIK RS I NAČELNIK OPŠTINE OTVORILI PRAVOSLAVNI VRTIĆ
Presijecanjem svečane vrpce predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro danas su otvorili prvi Pravoslavni dječiji vrtić u našoj opštini.
Ovu predškolsku ustanovu od danas pohađa 35. djece raspoređenih u dvije mješovite grupe, a sa njima rade tri vaspitača.
Objekat je smješten u okviru Svetosavskog omladinskog centra koji je izgrađen pri hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici, a u njegovu izgradnju i rekonstrukciju je zahvaljujući sredstvima opštine Kozarska Dubica, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Crkvene opštine te više institucija i pojedinaca uloženo 450. 000 KM.
Otvarajući danas ovu predškolsku ustanovu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je naglasio da briga za djecu mora da bude trajna, jer se na taj način ne pokazuje samo human odnos, nego se stavljaju snažni temelji za budućnost društva.
„Drago mi je da smo danas ovdje i da smo završili još jednu uspješnu akciju, te pokazali da se može angažovanjem svih u društvu, Srpske pravoslavne crkve, lokalne i republičke vlasti napraviti jedan skroman, ali ipak važan korak, a to je da za djecu predškolskog uzrasta obezbijedimo trajno mjesto za boravak“, rekao je Dodik.
On je naglasio da ga veoma raduje činjenica da je izgradnjom ovog objekta riješeno pitanje smještaja djece u predškolskim ustanovama u ovoj opštini.
„Trebao bi nama svima da bude cilj da to učinimo u cijeloj Republici Srpskoj i uvijek ću podržati sve akcije toga tipa“, rekao je Dodik i podsjetio da su prije dvije godine Vlada RS i Kabinet predsjednika davali podršku izgradnji vrtića i sličnim projektima.
Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica je naglasio da je izgradnja ovog vrtića od velikog značaja za lokalnu zajednicu u kojoj postoji veliki interes roditelja za upis djece u ustanove predškolskog obrazovanja koji prevazilazi postojeće kapacitete.
On je dodao da će se ustanova finansirati od participacije koju plaćaju roditelji polaznika, kao i do sada, a opština će u budžetu obezbijediti sredstva koja nedostaju.
Prvi paroh dubički Gojko Slijepčević je rekao da je danas prvi radni dan novoizgrađenog Pravoslavnog dječijeg vrtića čijim otvaranjem je riješen problem ograničenosti kapaciteta gradskog vrtića.
„Kroz decenijsku obnovu 29. avgusta vladika Jefrem je osveštao Svetosavski omladinski centar u kome je sagrađen i Pravoslavni dječiji vrtić i tim povodom je obilježeno 120 godina naše pravoslavne crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici“, podsjetio je Slijepčević.
On je naglasio da vrtić djeluje kao organizaciona jedinica Javne ustanove dječiji vrtić „Pčelica“, sa istim planom i programom za sve predškolske ustanove u Republici Srpskoj s tim što će imati pravoslavnu vjeronauku.
„Ovo je veliki događaj za Kozarsku Dubicu. Više nemamo djece predškolskog uzrasta na čekanju za upis u vrtić. Svake godine je postojao problem čekanja 30 do 40 djece u našem gradu zbog ograničenosti kapaciteta gradskog vrtića“, rekao je Slijepčević i zahvalio svima koji su podržali izgradnju vrtića.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi