V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

19.10.2015. - „VODOVODU“ ISPORUČEN OSTATAK OPREME
U preduzeću „Vodovod“ danas je izvršena primopredaja ostatka opreme za održavanje vodovodnog sistema, a u okviru projekta „Izgradnja vodovodnog sistema sa vodocrpilišta u Komlencu“.
Nakon što je prvobitno ovom preduzeću „Agra trgovina“ iz Zagreba isporučila opremu za detekciju kvarova na vodovodnoj mreži, danas su uručeni kombinovana mašina namjenjena za popravke vodovodne mreže i satovi sa daljinskim očitavanjem potrošnje vode.
Opremu, čija vrijednost premašuje 300. 000 KM, danas su u prisustvu opštinskih zvaničnika uručili predstavnici preduzeća „Interkont kmerc“ iz Banjaluke i „Teikom BiH“ iz Sarajeva, što će doprinijeti poboljšanju rada preduzeća.
Načelnik opštine Mile Zlojutro je rekao da je nabavka ove mašine od velikog značaja jer će doprinijeti skraćenju vremena popravke kvarova na mreži te poboljšati rad preduzeća.
„Mi smo danas u prilici da preuzmemo opremu po drugom i trećem lotu druge faze u rekonstrikciji vodosnabdijevanja u našoj opštini. Ovo je od velikog značaja kako za „Vodovod“ tako i za građane““, rekao je Zlojutro i dodao da će svakako od velikog značaja biti i nova oprema za mjerenje utrošene količine vode.
On je naglasio da preostaje još mnogo posla u okviru kompletne rekonstrukcije vodovodnog sistema.
„Danas se otvaraju ponude za izbor izvođača radova u drugoj fazi. Uradili smo sve što je u nadležnosti opštine za realizaciju treće faze i očekujemo da će do kraja godine biti raspisan tender i za tu fazu“, rekao je Zlojutro i dodao da će od vremenskih prilika i raspodjele donatorskih sredstava od strane Vlade RS zavisiti dinamika izvođenja svih radova i rekonstrukcije.

Direktor preduzeća "Vodovod" a. d. Kozarska Dubica Čedomir Babić izjavio je da je isporučena oprema bila prijeko potrebna preduzeću jer su do sada radove na otklanjanju kvarova obavljali mašinom starom 35 godina. On je dodao da će satovi za daljinsko očitavanje potrošnje vode svakako pobljšati kvalitet rada preduzeća.

„Zaista jedan veliki dan za ovo preduzeće jer će nam ova oprema omogućiti da u buduće daleko efikasnije radimo svoj posao i budemo na usluzi građanima što je i cilj preduzeća“, rekao je Babić.
Zoran Dragičević ispred firme „Teikom BiH“ je izrazio zadovoljstvo što učestvuju u realizaciji ovog projekta, a izabrani su kao najpovoljniji dobavljač kombinovane mašine koju će dubički „Vodovod“ koristiti za popravke kompletnog vodovodnog sistema.
„Imamo veliko zadovoljstvo što smo izabrani na tenderu. Ovo nam je četvrta mašina koju u BiH isporučujemo kroz ovaj projekat i nadam se da će imati veliki doprinos u otklanjanju kvarova“, rekao je Dragičević.

Preduzeće „Interkont komerc“ iz Banjaluke potpisalo je ranije ugovor za nabavku opreme za daljinsko očitavanje potrošnje vode, čija vrijednst iznosi 186. 785 KM.

Načelnik opštine je u julu tekuće godine potpisao ugovor sa tri dobavljača za nabavku ove opreme čija ukupna vrijednost iznosi 504. 000 KM, a čime je danas realizovan prvi dio drge faze izgradnje izvorišta Komlenac koji se odnosi na nabavku opreme.
Primopredaji opreme prisustvovali su, takođe, zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović i načelnici odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vladislav Stevanović i Darijan Babić.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi