V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.10.2015. - OTVORENA AMBULANTA U DRAKSENIĆU
U mjesnoj zajednici Draksenić u Kozarskoj Dubici juče je svečano otvorena ambulanta porodične medicine i apoteke, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 105.000 KM.
Svečanosti je prisustvovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, koji je izjavio da se otvaranjem ambulanti porodične medicine zdravstvena zaštita čini jednako dostupnim svim građanima Republike Srpske.

"Srećan sam što sam ovdje sa vama, a posebno da poželim svim zdravstvenim radnicima Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici da imaju što manje posla, ali i da budu stalno na raspolaganju stanovništvu", rekao je Bogdanić.

U obraćanju predstavnicima lokalne zajednice i mještanima Draksenića, Bogdanić je poželio da se nastavi sa razojem ovog mjesta i unapređenjem zdravlja stanovništva, jer je, kako je rekao, zdravo stanovništvo osnov za sva buduća dešavanja.

Ministar Bogdanić najavio je realizaciju novih projekata u zdravstvenom sektoru Kozarske Dubice.

Direktor Doma zdravlja "Kozma i Damjan" u Kozarskoj Dubici Radenko Reljić izjavio je da područna ambulanta u Drakseniću nije radila više od 20 godina, te da je sada uz učešće lokalne zajednice, donatora i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, ponovo omogućena zdravstvena zaštita za 2.500 pacijenata koji gravitiraju tom mjestu.

On je potvrdio da će u okviru ambulante, raditi i apoteka, koja će stanovništvo snabdijevati lijekovima, a da će kasnije raditi i lokalna laboratorija, čime će pacijentima biti omogućeno 80 osto usluga porodične medicine.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da je inicijativu za igradnju ambulante porodične medicine u Drakseniću dala lokalna zajednica, koju je podržala mjesna zajednica i odbornici Skupštine opštine, a zatim i donatori, jer je riječ o gusto naseljenom području u kome postoji potreba za bližom zdravstvenom zaštitom.

Uređenje ambulante porodične medicine i apoteke u prostorijama Doma kulture u Drakseniću uspješan je projekat javno-privatnog partnerstva u oblasti pružanja zdrastvene zaštite stanovnicma Kozarske Dubice.

Za građevinske radove utrošeno je 65.000 KM, od kojih je 50.000 KM donacija kompanije "Feniks" iz Bijeljine, a ostatak sredstava obezbijedili su Opština Kozarska Dubica i Dom zdravlja.

Medicinsku opremu i inventar u vrijednosti od 40.000 doniralo je Ministarstvo zdravlja i fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Naseljeno mjesto Draksenić ima oko 800 stanovnika i 200 domaćinstva, ali ovom području gravitira oko 2.500 stanovnika Dubičke ravni kojima će usluge ljekara i farmaceuta biti dostupnije.

Ambulanta porodične medicije u Drakseniću, treća je područna ambulanta u Kozarskoj Dubici.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi