V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.02.2016. - POČINJE IZGRADNJA SPOMEN-OBILJEŽJA U MJESNOM PODRUČJU AGINCI
Na osnovu programa i odluke predsjedništva Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica u mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci počele su aktivnosti na izgradnji spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata – potvrdio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu opštine Kozarska Dubica i predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Dušan Drljić.
On je precizirao da je tim povodom u prostorijama Opštinske boračke organizacije 2. februara ove godine održan sastanak kojem su prisustvovali načelnici tri Odjeljenja u opštinskoj upravi Kozarska Dubicai i predstavnici mjesne boračke organizacije Aginci.
"U skladu sa ranije usvojenim odlukama, razmatrane su mogućnosti u vezi započinjanja radova na izgradnji spomen-obilježja u mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci, a prisutni su se usaglasili da radovi na izgradnji tog spomen-obilježja počnu odmah, jer je finansijska konstrukcija načelno obezbjeđena", izjavio je Drljić.
On je naveo da će radovi na izgradnji spomen obilježja u Agincima biti finansirani sredstvima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Opštinske boračke organizacije, opštine Kozarska Dubica i pojednica – predstavnika privrednih subjekata sa mjesnog područja Aginci i mještana, koji će učestvovati u toj aktivnosti.
Planirano je da izgradnja bude završena, a spomen-obilježje otkriveno i osveštano u okviru ovogodišnjeg programa obilježavanja "Septembarskih dana odbrane".
Sa područja mjesne boračke organizacije Aginci, koja obuhvata sela Parnice, Aginci, Novoselci i Vlaškovci, u izvršenju borbenih zadataka poginulo je 10 boraca, dok su dva borca sa tog područja stradala u toku rata pod drugim okolnostima.
Na području opštine Kozarska Dubica u narednom periodu planirane su i aktivnosti na izgradnji spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u mjesnim područjima Komlenac i Sreflije-Pucari.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi