V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.04.2016. - SASTANAK O AKTUELNOSTIMA I POLOŽAJU BOŠNJAKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro razgovarao je danas sa potpredsjednikom Republike Srpske Ramizom Salkićem i potpredsjednikom Narodne skupštine Senadom Bratićem o aktuelnostima i položaju Bošnjaka u lokalnoj zajednici.
"Upoznao sam goste sa stanjem u opštini, stanjem u budžetu i privredi, a imamo visok stepen saglasnosti da je stanje, u smislu položaja Bošnjaka kao građana ovog grada, zadovoljavajuće, da dijele sudbinu domicilnog stanovništva kada su ekonomija i društvene aktivnosti u pitanju", izjavio je Zlojutro nakon sastanka.
On je potvrdio da je nedovoljan broj Bošnjaka radi u lokalnoj zajednici i dodao da je izvjesno da će to u narednom periodu biti predmet novih zakonskih rješenja.
"Poslije ovog razgovora očekujem da gospodin Salkić i gospodin Bratić zagovaraju Kozarsku Dubicu kao grad u kome se suživot odvija normalno i u kome nema nikakve posebne diskriminacije. Mi iz Dubice nismo izgubili obraz ni u daleko teža vremena, nećemo ni u ovom koja su teška, ali na drugi način", zaključio je Zlojutro.
Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić potvrdio je da je načelnika Zlojutra zamolio da proba učiniti koliko god je moguće da Kozarska Dubica bude mjesto života i jednakih mogućnosti za sve građane, bez obzira kako se zovu i kojem narodu pripadaju.
"Iskreno se nadam da će neke stvari biti popravljene u budućnosti jer uvijek može bolje", rekao je Salkić i dodao da će, koliko bude mogao, podržati projekte koje predlaže opština Kozarska Dubica i povratnici.
On je dodao da je obradovan činjenicom da je Kozarska Dubica jedna od opština koja uspješno funkcioniše i ima bolji ekonomski život, bez obzira što postoje problemi kada je u pitanju budžet.
"Podržavam i vjerujem da je ispravno da su granični prelazi ovdje otvoreni jer oni poboljšavaju i povećavaju komunikaciju i daju nove mogućnosti lokalnoj zajednici", rekao je Salkić.
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Ramiz Salkić izjavio je da je današnji sastanak sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica jedini pravi način da se analiziraju okolnosti u kojima žive i rade i Bošnjaci i domicilno stanovništvo, koje probleme imaju i kako da se pomogne u njihovom rješavanju.
"Razgovarali smo i o zastupljenosti Bošnjaka u organima opštine i lokalnim preduzećima o tome da li ima mogućnosti da se to popravi, jer mi nismo realno zadovoljni tom zastupljenošću", izjavio je Bratić.
Salkić i Bratić danas su u Kozarskoj Dubici podsjetili MDD "Merhamet", Medžlis islamske vjerske zajednice, a najavili su da i druženje sa građanima u Kozarskoj Dubici.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi