V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.05.2016. – MALEŠEVIĆ: REKONSTRUKCIJA ŠKOLE "SVETI SAVA" U TOKU LJETNOG RASPUSTA
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je danas da će, u okviru Projekta energetske efikasnosti, u toku ljetnog raspusta biti rekonstruisan objekat Osnovne škole "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici, te najavio sanacione radove u drugim obrazovnim institucijama u opštini.
"Očekujem da se taj projekat u OŠ `Sveti Sava` završi tokom ljetnog raspusta, da bi s početkom jeseni učenici i nastavnici došli u drugačiji i ljepši prostor", rekao je Malešević.
Nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Milom Zlojutrom, njegovim saradnica i poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darkom Banjcem, Malešević je potvrdio spremnost resornog ministarstva za rješavanje problema grijanja i dotrajale kotlovnice u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" u toj opštini.
"Predložio sam da škola dostavi potreban zahtjev Ministarstvu da možemo odobriti sredstva da bi se moglo pristupiti izvođenju radova", rekao je Malešević i najavio da će, u saradnji sa lokalnom upravom, biti rješavan i problem grijanja i sanacije potpornog zida u Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla".
Govoreći o programu obilježavanja 71 godine od stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini, u okviru kojeg će u nedjelju, 8. maja, biti služen parastos i pomen u Donjoj Gradini, Malešević je potvrdio da će toj komemoraciji prisustvovati značajan broj đaka iz tri regije Srpske.
"Planirali smo ove godine da iz tri regije dođe značajan broj đaka iz svake škole, odnosno po dva autobusa učenika, i tražimo načine da iz Ministarstva platimo prevoz za te učenike tako da škole nemaju taj trošak, a sutra ćemo donijeti odluku kada je o tome riječ", precizirao je Malešević.
On je izrazio potrebu da u godišnjim programima rada svih škola u Republici Srpskoj od naredne godine bude sadržana posjeta Spomen-području Donja Gradina.
"Cilj nam je da Donja Gradina ne bude samo godišnje posjećena, nego da imamo izlete, ekskurzije i slično svakodnevno u toku godine i da na taj način kod učenika usađujemo ono što Jevreji imaju u Jad Vašemu, da dolaze u Donju Gradinu i upoznaju se o stradanju srpskog, romskog i jevrejskog naroda", rekao je Malešević.
On je dodao da kustosi u JU "Spomen-područje Donja Gradina" imaju potrebno iskustvo da sa različitim starosnim grupama učenika razgovaraju o toj temi.
Nakon sastanka u opštinskoj upravi, Malešević i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, u pratnji domaćina, posjetili su Dječiji vrtić "Pčelica" i Spomen-područje Donja Gradina u Kozarskoj Dubici.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi